Alla inlägg under februari 2011

Av Bettan - 11 februari 2011 03:13

Ja..det fick jag igårkväll när jag stack till massagen.Några tjejer där som satt och vek blad till olika formationer.Då fick jag en sån här när jag var klar med min nack o ruggmassage....gulligt.

  

På badstranden igår hade det åkt in en sån här fisk...tur man ser dom så man inte trampar på en sån..

  

jag får ju sätta in en bild på huskatten...visst e han söt asså?

  

Av Bettan - 9 februari 2011 01:10

Varje morron så fikar vi på samma ställe,träffar våra thaivänner och snackar skit.Tila (bombpolis)skulle jobba häromdan så han hade jobbaroverall på sig. Han skulle visst till Hua-Hin för beatrix av Holland skulle komma så måste han kontrollera så det är säkert.Igår skulle han till Pranburi för det skulle samlas rödskjortor...

  

Vi var och åt på ett ställe längs med strandpromenaden....enkelt till tusen men gott.

  

Att dom verkligen kan fixa så god mat med tanke på köket dom har direkt på gatan. Men allt på matsedeln ser ju inte lika gott ut klart...skratt

   


   

Dom har ju stor festival fram till den 13 februari som avslutas varje kväll med enorma fyrverkerier...och det smäller så högt så marken skakar.

   

Man kan åka luftballong...   

Dom har olika scener med musikband som spelar,kulturella danser och musical med playback..hur fint som helst och gratis...

Vi var ute och åkte båt igår.Ville se dom 3 bukterna som byhålan är känd för ...från utsidan lixom.Men dom körde så långt ifrån så det var väl inte så lyckat.Båten skulle gå kl:17..men kom inte iväg förrän 17.30 så det var ju snart mörkt..men det är såhimla typiskt thailand..

Lite olika små skålar med mat som man fick ta...,men det var inte för oss precis..

  

  

  

   Nedanför strandpromenaden så gör dom figurer i sanden..o tänk att domfår vara kvar och inte söndertrampade efter 5 minuter.

  

Näe..nu är det frukost igen....grov macka (som jag har med mig hemifrån),stark ost,2 stekta ägg o 2 muggar kaffe.....arroy mac maa(jättegott)

Av Bettan - 6 februari 2011 10:49

Imorse vid frukoststället dök vår vän Tila upp med sin nya Harley davidsson.Vi hörde mullret(bapp-bappp-bapp)lång väg.Han hann inte av hojen förrn han vrålade våra namn,rusade mot oss och kramade.Vi berömde hans moppe och direkt satte han på jörgen hjälmen och visade jörgen : Här sätt dig o kör en sväng.Jörgen brummade iväg och tila o jag hade så himla mycket att snacka om medans jörgen var på en tur så vi snackade i mun på varandra.jag missade nästan jörgen när han kom tebax..men en lite snutt fick jag med iallafall..


  Det blev mycket snackande och fikande som jag älskar. jag har ju med mig mörkt bröd så Tila ville smaka så jag fixade en sån macka med stark ost på..men han gillade det inte...men kul att han smakade iallafall.

  

Vi for sen till stranden..nu är det nog en 30 grader i vattnet så det svalkade inte nåt idag.Nu ska vi på marknad och se om jag kan hitta tanten som jag köper pomelo av. Nu blir hon oxå glad kan jag tänka mig för jag handlar ju många i stöten...

Tur man bytade moppe till en click-moppe.Den kan man lasta nere vid fötterna för det är plant där...näe nu måste jag ila...för vi har bestämt tid med vänner att äta middag ihop.

Av Bettan - 5 februari 2011 10:49

Vi kom till vår älskade byhåla igår eftermiddags,så härligt! Och vilket bemötande av alla vi känner i byn...man tror inte det är sant att man kan vara så uppskattad.  

Vi hyr alltid våra moppar hos en trafikpolis och hans fru.Han namn är Phantom men vi kallar han fantomen.Hans fru som hete oj är så gullig och det är massa kramar och hoppande när vi kommer.Dom har skaffat en chiwawa(eller hur det nu stavas) och gud så liten  asså han var nere vid våra fötter.


Vi bestämde bara att vi tar varsin moppe o sen lämnar vi våra väskor hos dom så tar dom sen salängen och kommer till hotellet med och det är helt ok.Saläng är en moppe ´men extra påhäng som man kan åka många eller frakta vad som helst på...mycket smidigt.Dom kom med väskorna till hotellet efter 15 minuter..

jag for sen till min frissa och fixade manikyr o pedikyr....där var det minsann fullt upp.


     

 Det var ju festival i byn...promotion för tourismen i denna provinsen.Dom älskar sånt här asså!!

Så på frissan både sminkas,fixar håruppsättningar och kläs...jisses vilken uppståndelse. Men dom blir ju fina.

  

Jag satt mig o väntade tills dom var klara..kul att titta på.Sen när vi var själva så frågade jag om det har varit mycket turister i byn hittills och det hade det sa hon,men så kramade hon om mig och sa: men dig räknar vi här inte som turist...du är som oss och jag har saknat dig så mycket. Det värmde i hjärtat att höra att man inte räknas som turist utan som befolkningen..helt underbart asså.Och med tanke på hon inte kan ett ord engelska utan bara thailändska och jag förstår vad hon säger och vise versa så kan man ju inte räkna sig som turist...eller?

Sen for vi och åt och tog en runda nere på festivalen..

  

Sen hörde jag mitt namn...då var det en tjej som jag känner sen innan. Hon var i ett tält som fixade fotmassage...så det var vi inte sena med att hoppa på. 20 kr för 1 timmes fotmassage...SABAII(skönt).

man kan gå på cocosnötter oxå så blir det ett billigare alternativ klar...skratt

  

Tjejerna bara snackade om att dom minns mig och vad jag tycker om för musik osv....snacka om att alla känner apan....

Idag har vi efter morronfikan varit inom fotoaffären för jag skulle få ut lite foton som jag ska ge bort. Jisses vad dom bugar och blir jätteglada att se mig oxå. Ägaren är intresserad av vårt väderförhållande hemma och hur vår rörelse har gått under året...skratt

jag fick iallafall klickat ut lite foton på våra mc som ska upp på väggen i mc-klubbens hus.

Sen bar det av till stranden några timmar...träffade gamla vänner där oxå så det var roligt.Vattnet var grönt och ljummet...så det var svalkande faktiskt...vet att om nån månad lär det inte svalka alls...

nu är vi hemma igen och har duschat och Jörgen har vilat en stund medans jag suttit här.Nu ska vi strax ut och äta och sen blir det ut på festivalen igen...alltid känner man nån.

Hej sålänge från apan som alla känner..


Av Bettan - 1 februari 2011 00:58

Chansen att få komma till datorn det har jag väl haft,men har varken tagit mig tid eller haft ork.

Men nu på morron när sara pös iväg till sjukan så kunde jag inte somna om....

Jörgen snarkar för fullt och är helt utslagen.han har nog haft jobbiga veckor med oss...  

  


Sara är på sin sista dialys idag...när hon kommer tillbaka så står det en taxi här som ska ta oss till BKK.

Vi har haft fullt upp varenda dag så man har stupat i säng tidigt varenda kväll i stort sett.

Kört långt med mopparna så man knappt kunnat sitta dan efter...

  

Jörgen har t o m fått sällskap på bönpallen.

  

Vi körde ju till våran byhåla och där matade vi glasögonaporna som sara sa: fy..jag gillar inte apor..men tydligen så var dom hur gulliga som helst.

  

Var nere i klubbhuset oxå och hälsade på presidenten för mc-klubben i byn Lååm och hans fru Doi.

  

Som sagt vi har kört rundor och shoppat o ätit goda saker...igårkväll fick sara testa sticky rice med mango o cocosmjölk...Mums tyckte hon.

  

Alla som säger: det måste vara himla lätt att banta i Thailand för där är ju så mycket frukt o grönsaker.Då vill jag bara betona att det finns mycket annat som är gott oxå:

  


  

småbullar med vaniljkräm i...


  

Jelly är min favvis...


Pizza....

Vitlöksbröd med smält ost....     

Jelly,chokladmousse och frukter..

Ja..det finns så himla mycket som sagt....

Men nu är det frukost och sen packning ...bkk nästa.

  

Presentation


GULDIVARDAN

Väder

klart.se

Senaste inläggen

Översätt bloggen

Länkar

Hoppas jag kan svara..

20 besvarade frågor

Skriv gärna

Besöksstatistik

Visitors

free counters

Tidigare år

Arkiv

Vem har varit här?


Ovido - Quiz & Flashcards