Alla inlägg under december 2011

Av Bettan - 13 december 2011 11:41

Det började i lördags med att jag hade stickningar i tungan, men tänkte väl inte mera på det direkt.På morgonen vaknade jag tidigt som sjutton,tror nog hon var 4 nåt.Ner och satt mig i fåtöljen och slumrade till ett tag till...vaknade av att ögat krånglade.

Det kändes som jag fått skit i det och gned o gned men det ville inte ge med sig...lustigt som bara den.iriiterat var det ju såklart som jag hade gnott och ögat rann.Ont under örat som man ätit på nåt surt.

När jörgen kom ner så då var det på med kaffet och då blev jag överraskad....jag kunde inte dricka utan att spilla.VAD  I HELVETE ÄR DET FRÅGAN OM?

Jag måste testa igen...näe munnen styrde inte över muggkanten och höll inte tätt i min vänstra sida.Jag rusade till spegeln.....jag är ju alldeles snevriden i nunan  

Jag stog länge och speglade mig och grimaserade...försökte att vissla men det gick bara på inandningen.

Jag ringde till sjukvårdsupplysningen men det var ju hur lång tid som helst att vänta och det fixar inte mitt tålamod.

Så jag ringde sen morgonen därpå och fick tillsagt mig att jag skulle till Lunds akut direkt!

Sakt o gjort efter frukost gav vi oss iväg Jörgen o jag.

Det blev ivägskickat från akuten till öron-näsa-hals.Där fick jag en toppentjej som var specialist och sa: du har nåt som heter Bells pares.

Stroke som var min första tanke var det inte,utan ansiktsförlamning.Det kan komma helt plötsligt bara och ingen vet varför det händer.Men verkar vara vanligare än vad jag trodde.

Så det blir stark cortison-kur på 10 dagar och ansiktsrörelser som jag ska stå o mima framför spegeln flera gånger om dan.

Sen blev det ju som befarat...in i plågorummet ytterligare en gång(tyckte jag skrev om det för inte så länge sen)

   

Hem igen och in på apoteket för att hämta ut prylarna som var utskrivna till mig:

Cortison som heter prednisolon

Omeprazol om magen går åt skogen med sån hög dos av cortison

Oculentum som är salva för ögat till natten.

Oculac som är "låtsastårar" om ögat torkar ut.

Detta kan verka ointressant för många att veta,men jäkla intressant för dom som råkar ut för samma pryl som jag.

 

Så nu är det bara att se tiden an..

Jag vill inte sätta in nån bild hur jag ser ut för jag är ju alldeles förvriden....vill bara säga att jag kan inte vissla ens på inandningen längre.  

Av Bettan - 13 december 2011 11:03

Jag var på Lussefirande igårkväll på Addes skola.Det är alltid lika kul tycker jag för det är sån härlig naturlig stämmning.Det är ju en särskola så alla har ju något som inte är som det ska...Adde har ju en cp-skada sen födelsen ,men det vet väl alla vid detta laget.

Det är skola-fritids i samma hus och adde slutade fritids 17 så Sara och jag var där då...sen startade lussefirandet klockan 18.

       

Sen trillade det in massa folk när det började närma sig och då blir det liv i luckan. Alla "pratar" i olika tonarter minst sagt.

Sen var det då lussetåget med fin sång som bara dessa barn kan ..en del har fullt upp med att kolla var mamma är,eller en del tuggar på den andres rullstols,nån tappar glittret, nån sjunger en annan sång av nåt slag...asså helt underbart!

 

 

Sen var det fikatajm...och jag hade med mig 5 kg nougat och ställde på bordet...det var uppskattat.Såg en del barn som kom rusade in för att kolla och utbrister: DET ÄR CHOKLAD DENNA GÅNGEN OXÅ!  (jag hade ju med mig det förra året oxå)

Skolbarnen hade gjort lussekatter och pepparkakor som var jättegoda.

 




Av Bettan - 13 december 2011 09:07

Det var den i söndags ,så vi tog en tur till handelsträdgården på andra sidan byn.Dom hade julmarknad med vagnsåkning efter ponny.

Prillan våran vän körde småbarn i vagnen bakom den minsta minsta minihäst.Och det är som jag alltid har sagt: Det är "ILLBATTINGAR" !

Sura ,tjuriga och gör som dom vill,så rätt som det var så kom det en spark från bakre regionen.Men visst var han söt lilla "illbattingen".

 

Som synes så körde vi hoj....mysigt faktiskt.Kör man inte så långt så blir det inte så kallt heller.Men nu är dom insatta för säsongen iallafall (tror jag).

 

Av Bettan - 13 december 2011 08:52

Sara och Roger kom hem till oss i lördags och vi spelade det nya spelet.

Jag hade gjort en lök&baconpaj med sallad och varsin öl till...mumsigt värre.Sen var det då dax ,på med brillorna och fram med instruktionspappret till spelet     .

Det var rätt kul...men lite för lätt. Men hellre det tycker jag än att man inte kan en enda fråga...jag ger ju upp så himla lätt.

Men det blev en rolig kväll iallafall .

 

 

Av Bettan - 10 december 2011 11:47

Igår var vi i Lund och shoppade en snabbrunda.Shoppade nog förlite för när jag skulle till parkeringen stod  kassen rakt ut i sidled från handen som det blåste.

Det blev lite julklappar till Adde och ett spel till oss. Ja ni läste rätt...ETT SPEL!

När då då heter det och är ett frågespel 4-6 spelare.Det lät så himla roligt så det ska vi ta med oss nyår.

Nu tycker ni säkert att vi är för trista som som inte är på baluns när det är nyår...asså som alla  andra tydligen.

Men vi är alltid hemma hos Lasse o Carina eftersom dom har hundar.Vi äter alltid goda ostar och carinas hemmafångade kräftor....vi tar med oss lite av varje oxå.Sen tar vi det bara lugnt hela kvällen.

Men som sagt denna gången kom jag med förslaget att spela frågespel och det blev poppis (tror jag)  

   

Idag ska Roger o Sara komma hit så ska vi testa det.Alltid bra att veta hur det funkar innan...om det är så roligt som jag tror,kanske e riktigt skitspel ?

 4 viljor och 4 som ska läsa instruktionerna..    Spelet kanske inte är helt till nyår   

Av Bettan - 6 december 2011 12:32

Det har då gått i ett nu dom senaste veckorna för Sara. Ja det blir ju för oss alla egentligen för vi är ju involverade alla i familjen.

Som jag skrev förra bloggen så åkte sara in på sjukan i Lund i lördags och blev inlagd...vi hämtade bilen.Dagen efter skulle hon ju ha dialys men dialysen på sjukan öppnade inte förrän 13,så jag for in och hämtade henne igen så hon fick ha dialysen hemma.

På morron körde jag in henne igen för hon var ju bara hemma på permis...rummet stog ju kvar o väntade på henne.

   

Sara kan inte bara ställa sig på vågen för att kolla sin vikt,utan man måste göra en mätning. (dialyspatienter samlar ju på sig all vätska så vilket är vätska och vilket är kroppsvikt? )

Här görs mätningen..

 

Hon har gått ner 4 kg och det fanns mera vätska att dra,så det blev ytterligare en dialys på direkten.

Så här gör hon iordning maskinen och kopplar ihop 511 slangar,luftvakten,sprutor,kanyler,vattendunkar,kl
ämmor,kompresser,tejp ..jaja det är så himla mycket..

   

Idag hämtade Jörgen hem sara igen...så jag hoppas nu innerligt att hon ska tillfriskna för nu har det gått i ett över 5 veckor.Nu har även JAG som mamma sagt till henne att JÄKLAR om hon överanstränger sig eller ska fara som en tätting i tvättstugan osv...för det var alla gånger det som utlöste att hon fick fara in akut nu sist.Nu ska det bara VILAS...  

Av Bettan - 6 december 2011 10:43

I lördags mötte vi upp Sussie och Mats i skurup för att åka vidare ut på landet och hälsa på "nyfikne Arne" med fru Jeanette.

Vi har snackat länge om att träffas men det har inte varit lätt att få till det nångång,men nu äntligen.Enkelt och rakt upp o ner en fika bara.

Men jisses vad det var massa godsaker på bordet...

Eftersom "arne" tjatat om mina cupcakes så hade jag med mig några såna...och han jobbar ju på maglarpsbullen,så det var ju såna godsaker på bordet oxå.

Goda brödsorter med mycket olika pålägg,grönsaker både färska,inlagda och i såser..oj oj oj .

     

Telefonen ringde och det var Sara i andra änden...nu skulle hon in på sjukan i Lund igen...dålig som bara den.

Så på vägen hem så körde vi inom där och toh hem hennes bil.För det blir billigare att köra fram o tebax än att ha den på parkeringen .

Av Bettan - 1 december 2011 18:57

I måndags skrev vi i papper för visum till Thailand och idag onsdag kom dom tillbaka.Dom är alltid lika snabba med returen på Thailändska ambassaden i Göteborg.Skönt tycker jag för man vet ju aldrig om man fyllt i rätt med den engelskan man ligger inne med  ,kanske man får göra om det lixom.

 

Me nu är dom i hamn iallafall.För jag sticker ju strax som sagt..


Igårkväll kom vänner in o tog en snabbfika eftersom dom ändå var o handlade i affären mittemot oss.

Lilla "bulan" var oxå med och henne gillar vi...hon är så himla snäll och framför allt väldigt lydig.Hon fann min massagedyna och där låg hon och sa inte ett ljud....

 

Presentation


GULDIVARDAN

Väder

klart.se

Senaste inläggen

Översätt bloggen

Länkar

Hoppas jag kan svara..

20 besvarade frågor

Skriv gärna

Besöksstatistik

Visitors

free counters

Tidigare år

Arkiv

Vem har varit här?


Ovido - Quiz & Flashcards