Alla inlägg under mars 2016

Av Bettan - 20 mars 2016 16:18

Skönt när man går på samma ställe alltid och fixar sina händer o fötter. Nu känner dom oss och vi snackar vitt o brett om allt...skojar o bjuder på oss själva. Hur avslappat som helst..det gillar jag. Även frissans kunder känner jag många och dom vet var jag heter oxå.
Lite bilder från ikväll..

ANNONS
Av Bettan - 20 mars 2016 16:12

Vår vän Per brukar komma ner på badet till oss direkt på morron i slutet av sin cykelrunda.
Snackar lite o sen far hem och av med blöjbrallorna och på med badstassen och kommer ner igen.
Både vi och Livia och Eugene trivs jättebra i Pers sällskap,han är en mycket trevlig prick.

Eugene har ju kivat med Per i flera dagar om att lax är ju norskt..så det må du göra. Vi här gillar lax osv...allt på skoj.
Men idag när han kom ner med hans tjej Pen,så drar han fram en stor burk med stekt lax ,kokt potatis och gravlaxsås. Vi blev helt chockade?
Eugene började direkt..men Per..vi skojade ju bara.
Eugene började dra i stolar till dom.

Pen köpte sallad och 'somtam' som är en bankad sallad .Dricka med glas och is...herregud vilket avskedskalas. För Per åker till Norge imorrn.

Tusen tack Per o Pen...ses nästa år igen

ANNONS
Av Bettan - 19 mars 2016 23:36

Igårkväll kunde jag inte motstå frestelsen. Jag köpte en laddning med 9 geggemojja och vips var dom uppätna. Jörgen ville inte ha så då var jag ju tvun gen att äta alla ?
Så nu kommer det en stilstudie när jag njuter jag av en en seg grön hinna med kokos inuti..som kokoskakesmet.

Åt ju lite grönsaker innan...

När vi kom hem så har alltid Vadde hittat ny leksak...denna kvällen var det mammas skurborste som hon tvättar kläder med.
Innan på dagen var det tokkatas nappflaska...hm

Av Bettan - 19 mars 2016 23:09


 

Jag åt grön gegge-mojja igårkväll som vår vän Eugene kallar det!

Vet inte vad det heter men gott är det.


Av Bettan - 16 mars 2016 02:24

Hur tolkar man denna parkerings-skylt?
Handikapp-jänkebil..

Av Bettan - 15 mars 2016 00:29

...då gör man som mannen på marknaden igårkväll. Sätter på sig hjälmen och sätter dit en papperspåse framtill. Här har dom många ideer som är bra.

Av Bettan - 13 mars 2016 15:15

Idag har jag haft träningsvärk i mina ben efter alla trappor igår. Men jag har travat på stranden oxå idag och det är inga problem.
När vi körde hem så såg jag en folksamling. När jag kom närmre såg jag det låg nån i diket och en moppe. Jag tvärnitar och fäller ut stödet...tur moppen stängs av automatiskt för hade inte en tanke på att vrida på nyckeln. Rusar fram i folkhopen och där ligger en tjej på ca 15 år helt livlös och blodig.Alla står och glor o ingen gör nåt. Frågar om nån har ringt ambulans och får inget svar..jag ropar ut och gestikulerar telefon och tut-tut ambulans.Jag slår mig ner och kollar runt henne. Håller i nacken så hon inte kan vrida eller lyfta. Säger till jörgen att han får hålla hennes armar när hon slår med dom. Säger till folk att dom får fläkta med tröjor och skugga henne. Jag släpper inte taget trots det var en som kom och tyckte jag skulle flytta mig och låta denna tjej vara. Men jag släpper inte greppet utan ber henne gå därifrån. Kan man inte tillföra nåt vettigt så finns det ingen anledning att vara där.
Jag pratade med henne hela tiden så hon inte hispade till det...men mellan varven så var hon inte rolig att hålla.
Äntligen kom ambulansen och vi hjälptes åt att få på nackkragen. Sen fick dom ta över och jag for en bit ifrån i gatan och dirigerade trafiken så dom lusade och stannade.
När ambulansen for iväg så kände jag att jag gjort mitt och vi skulle ge oss hem. Folk som stod kvar och en från en annan ambulans tog mig i hand och tackade. Sa till mig:beautiful och så tog dom sin hand på sitt hjärta.
Dom menar nog att jag var godhjärtad. Folk gjorde tummen upp och tackade runt om...herre min tid...det var väl inte så märkvärdigt. Det är ju bara sånt man gör på automatik.
Är glad att jag kan så mycket av språket så jag förstod vad dom sa och kunde prata.
Men sen när vi kom hem så är man lite skärrad allt,sitter i eftertankar.
Tanken kom då att kanske inte många turister hade stannat och hjälpt till....därför blev det uppskattat...vem vet.
Det var 2 killar oxå som satt en bit ifrån som hade skrapmärken sa jörgen. Så antaglige var dom väl 3 på moppen. Jag var ju så fokuserad på flickan och såg inget annat.Hoppas hon inte får men av olyckan bara.

Av Bettan - 13 mars 2016 00:01

Igår blev det inget badande för det såg mulet ut. Jörgen var och rakade sig på morron och det såg mulet ut även när han kom hem.Så det blev en fika och slappa en stund och sen gav vi oss iväg.
Ut o körde en sväng och kolla landsbygden.

Då kom jag på att vi åker och kollar på den liggande buddhan som ska finnas i grannbyn.
Den ska finnas i ett hål i berget.
Jodå..frågade oss fram och vi fann.
Nu skulle det bara börja trava i trappor.

Jörgen kom bara några trappsteg sen la han av. Han har ju fortfarande sin vinglighet så det förstår jag mycket väl. Han satt sig på et 'avstamp' och väntade på mig.
Jag fortsatte gå uppför. Trapporna var ju inte jämna precis..vissa bar en halv meter höga,vissa trasiga och det sluttade åt olika håll. Trappräcke var uppsatt men i metall såklart så det kunde man ju inte hålla sig i utan att skålla handen.
För nu var solen framme minsann o gassade allt vad den kunde.
Kom en bra bit och till ett avstamp. Satt mig en stund och tänkte: jag klarar aldrig ta mig upp utan att segna ner i en våt fläck. Blodsmak i munnen och darrig i kroppen gav jag mig fan på jag skulle upp...så bara trava.
Äntligen framme..

Nu ska man ner i detta hålet ..hoppades att det inte fanns apor.

Där framme kunde jag se fötterna på den. Ett håll där ljuset kom in och stöttor för det inte skulle rasa..inte såg dom säkra ut precis.

Nu gällde det att komma ner oxå...i ett stenras. Jag är ju så himla osmidig när det gäller att klättra,så med flipflop och lång sarong gör ju det inte lättare.?

Inga apor men 1 hund och fladdermöss...lite kusligt allt.
Kunde ju vart orm o det är obehagligt som tusan. Men det var kul att ha sett den nu äntligen. Men fota o låt mig komma ut därifrån.
Trodde det skulle vara lätt att komma nerför trapporna men på darriga ben...hm.
Ner kom jag till sist genomsvett.Vill bara påpeka att det var 305 trappsteg?

Nu åkte vi och köpte dricka och sen hem för en dusch.
Det var inga apor vid buddhan,dom är i byn.

Denna tur i trapporna sökte mig hela kvällen sen. Vi for ju in byn igen och skulle äta och jag var fortfarande skakis.
När jag kom hem fick jag spy..så inga såna kraftansträngningar i sån hetta mera. Passar mig bättre under palmen vid badet.

Presentation


GULDIVARDAN

Väder

klart.se

Senaste inläggen

Översätt bloggen

Länkar

Hoppas jag kan svara..

20 besvarade frågor

Skriv gärna

Besöksstatistik

Visitors

free counters

Tidigare år

Arkiv

Vem har varit här?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se