Senaste inläggen

Av Bettan - Måndag 20 mars 15:29

I förmiddags när jag kom till badet så vsr det ditmonterat en stor scen. Det ska bli fallskärmshoppning i 2 dagar och vet inte om det ska vara prisutdelning där. Mitt framför där vi brukar sitta.Hoppat fallskärm har dom gjort 1 vecka nu..mwn det ska visst vara formationer och sånt nu. Jaja..få se hur det blir.
Jörgen har både varit hos söta fötterna och blivit rakad och sen hos massören. Han var klar 18.00
Då var jag och handlade på macro och bl.a köpte jag en ny matskål i rostfritt till hundarna som familjen ska ha hos sig. Osötad naturell yoghurt en stor burk(1,8l) flingor och kokosbitar i lag.
Litchidricka att spä med vatten och stark ost klart.
När jag körde hem med det och gav mamma den nya hundmatskålen så blev hon så överraskad och sen gick snacket. För den gamla är anskrämlig..och korna som går förbi har ju trampat på den och då förstår ni hur den ser ut.Sa...släng nu den för nu har ni ju en ny. ( men tror inte den slängs..kan vara bra att ha)
Körde in till stan och mötte upp Jörgen men dessförinnan hade jag köpt 3 stora ananas igen på marknaden.
Vi for och åt på Daisy's och sen blev det en repa på byn.
Stod 2 backpacker utanför militärområdet och tittade på kartan i mobilen
Frågade om vi kunde hjälpa till?
Jodå..mer än gärna. Dom visste inte var dom skulle natta sig. Asså tälta!
Dom tänkte där vi badar inne på militärområdet. Glöm det..dom får inte gå in där på kvällen. Så det gällde ju att komma på vart dom kunde tälta. Man är ju inte inne i campingvärlden precis.
Men jag kom på andra sidan byn. Så dom fick hoppa upp på våra moppar så skjutsade vi dom dit. Och under tiden snackade vi och det var första gången dom åkte moppe..hm..det märktes. Dom visste inget om detta att gå i gator när det var mörkt pga att hundar går till attack. En del får solsting och blir helknäppa. Dom jobbar ihop som hyenor så tipset var: ha alltid en käpp!
Likaså visade jag dom var vi har mycket apor..och dom roffar gärna åt sig.
Dom var tacksamma detta unga holländska par och vi var nöjda av att kunna hjälpa till.
Sen åkte vi hem och körde förbi en stor kallankabuss som jag kallar dom. Denna var väl inte fullt så färgglad men räcker till.

Väl hemma håller mamma på att ösa grus o sand. Grannen rakt över bygger hus längre ner i gatan åt sonen. Så det har ju kört lastbilar i skytteltrafik och det har väl rasat över. Så in med moppen och ananasena så på med badklänni gen o ut för att hjälpa till. Mamma har ju så ont i rygg och knä så hon ska ju inte grejja med det utan hjälp. Jörgen tog foto så dom är supersuddiga..

Rök ju som bara den..så nu är man duschad igen och sitter o glor på boxning på tv o snart natti natti.

ANNONS
Av Bettan - Söndag 19 mars 15:01

Det har ju varit jippo där oxå nu i en vecka. Men det är inte så stort detta året och ingen ljusceremoni. Jag köpte inte blommor och bladguld att sätta på budda,får bli nästa gång.

ANNONS
Av Bettan - Söndag 19 mars 02:35

Igårkväll satt jag och sonens fru och gossade med kanon. Plockade fästingar och han njöt framför fläkten. Det blir sån gemenskap och vi pratar och skrattar och berättar med charader. Geat står och lagar mat och jag frågar och lär.
Sen kommer Mä(mamma) på moppen fin som bara den. Svarta långbyxor,svarta nya skor,vit tunn långärmad tröja med stor svart rosett på bröstet. Hon hade ju färgat håret på morron så det var så svart nu igen med glittrigt spänne.
Stor vit sombrerohatt i handen och 2 rätt stora tavlor på gamle gungen som dog i höstas Phumiphon nummer 9 med drottning Sirikit.
Berömde tavlorna så jag fick den ena..så glad jag blev. Har ingen bild hemma på kungen som har varit så viktig.

Av Bettan - Fredag 17 mars 02:12

Igårkväll åkte dom till veterinären och kollade upp benet. Visst var det brutet...brutet långt upp på benet. Jag körde hem före Jörgen och då möttes jag av detta..

Arma lilla glada kanon. Nu ska han vara hårt lindad och skärm i 3 veckor. Veterinären hade sagt att det var helt rakt av och inte taggit så det var det bästa förutsättningar för läkning.
2 sprutor hade han fått och så hade dom tagit tag och ryckt det rät. Kanon hade vrålat..givetvis. Tur inte jag var med där...blödiga jag när det gäller djur.
Han ska ha 3 stora kalsiumtabletter om dan och han pluttar ut det i mungipan trots brutit ner det i småbitar. Men jag fram med kanom(godsaker) och gömmer i så går det ner lätt..tummen upp.
Så nu fixas det till i hundhuset med matta på golvet.

Spikas i en rostig spik en bit och sen viker spiken för dörren. Då rasar en bräda så då gäller det att leta upp ytterligare en rostig ..så var brädan på plats igen.

Det har varit tyst hela natten så han har nog sovit.
Imorse när jag tittar ut så pysslar dom om honom.Han gillar det nog för han får kanom( godsaker) och blir matad med ris och omelett. Klappad och fläkten dras fram så han har det svalt där han är.Så dom.är så godhjärtade vår familj.

När Jörgen kom ut så skulle ju givetvis kanon hälsa på han. Vi har ett högt steg mellan våra hus så hon lyfter kanon upp hit så han kan hälsa.

Av Bettan - Torsdag 16 mars 10:32

Nu är det synd om valpen igen. Igår morse skrek han nåt vansinnigt när han låg i sitt hundhus. Han har fastnat med tassen mellan spjälorna. Jag fixar när det är människor men jag klarade inte att gå ut och hjälpa till att lossa han. Detta hemska skrik..och han hade panik eftersom han satt fast.
Jörgen ut och familjen..jag höll för öronen och blundade här inne. Jag vet att det låter inte klokt..men jag kunde inte ta mig samman.
Dom höll på länge o valpen vrålade..men till slut bände dom väck ena brädan så han kom loss. Det är inte brutet men svullet. Han kröp under ett golv och där blev han. Vi åkte till badet och när vi kom hem så hade han inte varit framme på hela dagen. Jag for in efter vatten..hundwn måste ju vara törstig. Jag la mig ner på backen o kikade in..och han viftade svansen och kravlade ut till mig. Benet bara hänger.
Han ville inte dricka så jag svabbade hunden med vattnet. Han satt still och tyckte nog det var skönt att få lite svalka.Han lägger upp sin onda tass i min hand och tittar mig i ögonen. Det var nog ett tack på hans vis.
Gick in o duscha o när jag kommer ut igen så sitter han utanför dörren. Även mamma marroy. Sätter mig på moppen o ska köra till veterinären då hoppar han fram o slickar mina händer när jag ska klappa han.

In till veterinären och visade foto och sa han är 5 månader. Så förklaring vad som hänt. Likaså att han har massor av fästingar över hela kroppen och i öronen. Ja..det blev mycket charader men även mycket thai faktiskt. Dom som satt därinne och väntade på sin tur skrattade åt mig när jag visade hur tassen satt fast och hur han slet för att få väck den. Men fick sen mycket beröm för min thai. Men kul att glädja andra tycker jag.
På kvällen sen så hade jag medel mot fästingar och bandage som han ska ha för att han ska ha lättare att gå.
Den ena i familjen satt på golvet och plockade fästingar och hon hade även masserat med olja hans ben. Jag satt mig oxå på marken och man är ju inte vig precis. Mä sa att jag var som en gammal tant...gapskratt.
Iallafall så satt vi o plockade fästingar säkert 1 timme,valpen somnade nästan. Han har precis fått vaccin och då kan man inte ge fästingmedel förrän efter 2 veckor..så det får vi göra då.
Jag har inte sett han ännu men dom har satt bandage säger dom. Hoppas att han blir hjälpt.

Av Bettan - Onsdag 15 mars 02:27

...på badet minsann. Dom få som brukar vara varje år har åkt hem med undantag från Alissa o Peter..dom åker imorrn. Och så förstås Livia o Eugene som stannar några dagar längre än oss.

Lilla tokata har fått nya foppa med en anka på. Jättemallig och for o hoppa som en liten häst. Tog bilder men ingen skärpa såklart.

Även mamman fick jag med som säger till tokata att hon ska hälsa med wai. Det är en som fin hälsning,önskar vi hade det i sverige oxå.Här tränas det in från dom är riktigt små med att få ihop händerna och hälsa. I sverige tycks det inte tränas alls...

Här öppnas inom kort Swensens glassbar..usch det blir farligt.

I förrgår morse vid kaffet så hör jag ett skrik från vår valp kanon. Sen plåt i backen och tittar ut och utanför vår carportutfart så ligger en äldre man raklång och frun sitter upp o moppen ligger ner. Har bara min sarong runt mig men far ut som ett skott. Här utanför i gatan låg dom.

'Mä' och Geat for oxå ut. Jag tog mina stolar på altanen och Geat och jag hjälpte dom upp sittande. Tvättade sår och mannen hade även fått en smäll i axeln. Men när vi hade tvättat klart så tog Geat moppen och körde hem den igen(dom bor längre ner i gatan) med frun bakpå och mannen linkade hem.
Valpen kanon hade ju rusat ut och hon hade tvärnitat. Kanon ropade vi på och han kom ju lika lycklig...men skrapsår på ena frambenet...så han klarade sig oxå.
Man får lite tankeställare varje gång man ser en olycka,vi har sett många.
Men tydligen inte turisterna. Jag blir lika förbannad varje gång dom kommer vinglande i trafiken utan hjälm. Ung som gammal och ibland häbger hjälmarna på styret eller på armen. Jag koker bara av tanken. Det är ju lag på hjälm och även i deras hemland..varför..och för ens egen säkerhet framför allt.
Igårkväll satt vi en stund på piren. Och barnen lekte med en grind..for framotebax o hade jättekul säkert 1 timme. Härligt med ungar som kan leka...det kan dom verkligen här.

Sen var det hemåt och ta in tvätten..skönt sova rena lakan.

Hej sålänge...

Av Bettan - Söndag 12 mars 10:08

Ja,man får ju ändra rutterna lite. Innan åkte vi söder ut o nu blev det norr över en sväng. Trots det inte är så många mil så skiljer det sig åt. Nu är det mer fruktplantage..och aloe vera i långa rader.

Jackfrukt

Bananer givetvis och även bananblomman som rivs och friteras...mums

Mango i massor

Tamariner

Drakfrukt

Finns 2 olika modeller av drakfrukt..både röd o vit

Vattenbuffel som stod i sin ensamhet

Tagetesplockare

Kinesiska kyrkogården

Sen kan jag inte låta bli att fota transporter igen..

Och lite bilder av landskapet

Undrar om det är varning för olika ko-raser..haha

Näe sen var vi tillbaks till byhålan och satt oss och tittade på kitesurfing..så trötta och ont i baken

Av Bettan - Lördag 11 mars 04:24

Igår så var det sista dagen för boxningen..så jäkla tråkigt för oss.
Så jag hade köpt snacks tilö kvällsföreställningen.

Tycker man har testat så mycket men detta var nytt för mig. Så då köpte jag ett paket så får vi testa. Tja..godare har man ätit men jag kan köpa det igen. Smaken som kolasnören/remmar men betydligt hårdare.
Tuffa killar i dom sista matcherna..
Ja...vad gjorde vi på dagen?
Bara slappade.

Snackat med Mä nu på förmiddagen och jag fick 2 mango. Hon skalade upp en oxå så vi fick. Dom är så gulliga mot oss. Mangon köper hon hos familjen som har korna som kommer gående här på kvällarna...supergoda. Dessa blir snacksen ikväll

Presentation


GULDIVARDAN

Väder

klart.se

Senaste inläggen

Kommentarer

Översätt bloggen

Länkar

Hoppas jag kan svara..

13 besvarade frågor

Skriv gärna

Besöksstatistik

Visitors

free counters

Tidigare år

Arkiv

Vem har varit här?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se