Direktlänk till inlägg 13 mars 2016

Darrande ben

Av Bettan - 13 mars 2016 00:01

Igår blev det inget badande för det såg mulet ut. Jörgen var och rakade sig på morron och det såg mulet ut även när han kom hem.Så det blev en fika och slappa en stund och sen gav vi oss iväg.
Ut o körde en sväng och kolla landsbygden.

Då kom jag på att vi åker och kollar på den liggande buddhan som ska finnas i grannbyn.
Den ska finnas i ett hål i berget.
Jodå..frågade oss fram och vi fann.
Nu skulle det bara börja trava i trappor.

Jörgen kom bara några trappsteg sen la han av. Han har ju fortfarande sin vinglighet så det förstår jag mycket väl. Han satt sig på et 'avstamp' och väntade på mig.
Jag fortsatte gå uppför. Trapporna var ju inte jämna precis..vissa bar en halv meter höga,vissa trasiga och det sluttade åt olika håll. Trappräcke var uppsatt men i metall såklart så det kunde man ju inte hålla sig i utan att skålla handen.
För nu var solen framme minsann o gassade allt vad den kunde.
Kom en bra bit och till ett avstamp. Satt mig en stund och tänkte: jag klarar aldrig ta mig upp utan att segna ner i en våt fläck. Blodsmak i munnen och darrig i kroppen gav jag mig fan på jag skulle upp...så bara trava.
Äntligen framme..

Nu ska man ner i detta hålet ..hoppades att det inte fanns apor.

Där framme kunde jag se fötterna på den. Ett håll där ljuset kom in och stöttor för det inte skulle rasa..inte såg dom säkra ut precis.

Nu gällde det att komma ner oxå...i ett stenras. Jag är ju så himla osmidig när det gäller att klättra,så med flipflop och lång sarong gör ju det inte lättare.?

Inga apor men 1 hund och fladdermöss...lite kusligt allt.
Kunde ju vart orm o det är obehagligt som tusan. Men det var kul att ha sett den nu äntligen. Men fota o låt mig komma ut därifrån.
Trodde det skulle vara lätt att komma nerför trapporna men på darriga ben...hm.
Ner kom jag till sist genomsvett.Vill bara påpeka att det var 305 trappsteg?

Nu åkte vi och köpte dricka och sen hem för en dusch.
Det var inga apor vid buddhan,dom är i byn.

Denna tur i trapporna sökte mig hela kvällen sen. Vi for ju in byn igen och skulle äta och jag var fortfarande skakis.
När jag kom hem fick jag spy..så inga såna kraftansträngningar i sån hetta mera. Passar mig bättre under palmen vid badet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bettan - 6 juli 2018 08:37

Vi har varit och grattat lilla Loa(som jag kallar pipe) för han har ju fyllt 1 år. Adele öppnar för oss.. Vi åkte med Sara och Roger i deras bekväma snygga bil. Skönt att åka comfortabelt ibland. Här är vi på väg... Lilla loa var så fin i svarta ...

Av Bettan - 30 juni 2018 07:34

..med att få till nåt här. Det har varit så mycket att göra så man har antingen stupat i säng eller somnat i soffan. Vi har ju vår jobbigaste tid nu och all fokus på den..som deflesta känner till vid detta laget. Hela midsommar jobbade vi och vi bö...

Av Bettan - 16 juni 2018 16:34


..på din födelsedag. Det blev nya högtalare till datorn och blommor. Det var gott med jordgubbar till fikan och skönt att sitta ute.kram. ...

Av Bettan - 16 juni 2018 08:01

Jobbade i värme hela helgen som gick. Körde ner redan på torsdag eftermiddag för det ska vara lätt att komma in med husvagnen. Sonen Johan kom ner direkt från jobbet och åt middag med oss.Inne i vagnen var ju som 100 grader så vi fick sitta utanför. ...

Av Bettan - 6 juni 2018 17:24

Vi äter ju viktväktarmat sen en tid tillbaka. Oj så mycket god mat och enkelt att tillaga. Idag hade vi tacogratäng med sallad till..jättegott blev det. ...

Presentation


GULDIVARDAN

Väder

klart.se

Senaste inläggen

Översätt bloggen

Länkar

Hoppas jag kan svara..

20 besvarade frågor

Skriv gärna

Besöksstatistik

Visitors

free counters

Tidigare år

Arkiv

Vem har varit här?


Ovido - Quiz & Flashcards